Een islamitische uitvaartverzekering afsluiten?

Islamitische uitvaartverzekering

Een islamitische uitvaartverzekering is een polis die rekening houdt met de tradities van een islamitische uitvaart. Deze is daarom ideaal voor moslims. Zo is er bijvoorbeeld sprake van een begrafenis omdat een crematie bij moslims geen optie is. De islamitische uitvaartverzekering is ontworpen om de kosten van de islamitische rituelen en tradities te dekken. Zo is het voor moslims van groot belang om op eeuwige grafrust te kunnen rekenen. Bij Nederlandse begraafplaatsen is dit niet standaard, sterker nog, het is zelfs uitzonderlijk. Vaak wordt de voorkeur gegeven aan een islamitische begrafenis in het land van herkomst.

De kapitaalverzekering 

De kapitaaluitvaartverzekering is het meest geschikt als islamitische uitvaartverzekering. Omdat de uitkering vrij te besteden is dit type verzekering doorgaans de beste uitvaartverzekering voor moslims. Het afsluiten van de goedkoopste uitvaartverzekering voor de islamitische uitvaart? Let bij het vergelijken en afsluiten op de premie, hoogte van het verzekerd bedrag en de looptijd. Wanneer het vooraf duidelijk is dat de verzekerde na het  overlijden een begrafenis in het land van herkomst zal krijgen is het raadzaam om alvast rekening te houden met de (extra) kosten die daarmee gemoeid zijn. U kunt het kapitaalbedrag van de polis daar dan op afstemmen. Wist u trouwens dat er ook in Nederland islamitische begraafplaatsen beschikbaar zijn? 

De rituelen bij een islamitische uitvaart 

Bij een islamitische uitvaartverzekering is het grote dat er rekening wordt gehouden met de  specifieke kosten die deze uitvaart met zich meebrengt. Zoals net bijvoorbeeld al beschreven: de begrafenis in het land van herkomst. Er zijn weer andere kosten indien de uitvaart op een islamitische begraafplaats binnen Nederland plaatsvindt. Te denken valt zoal  aan de grafrechten of het huren van de ruimte in een uitvaartcentrum ten behoeve van de rituele wassing en verzorging. Na afloop van deze rituele wassing wordt de overledene in een kafan gewikkeld, (ook wel ‘dodenkleed’ genoemd). Daarna zal het lichaam naar de moskee vervoerd worden voor een dodengebed. Verder is de begrafenis, indien mogelijk, zo spoedig mogelijk na overlijden (het liefst binnen 24 uur). In dit land is dit echter nog niet mogelijk door de wetgeving. Deze schrijft voor dat er in elk geval 36 uur verstrijkt tussen overlijden en begraven. 

De islamitische uitvaartverzekeringen van Dela

Bij DELA kun je kiezen tussen een geldverzekering en een dienstenverzekering. DELA werkt voor de islamitische uitvaartverzekering samen met Lassurance. Met de geldverzekering ontvangt je familie na het overlijden een geldbedrag waarmee ze zelf de begrafenis kunnen (laten) regelen. Met de dienstenverzekering zal DELA de uitvaart verzorgen en krijgt de familie geen geldbedrag maar zaken die bij elke uitvaart horen. Daarnaast ontvangen ze hulp bij het regelen van de uitvaart. DELA heeft professionele en betrokken uitvaartverzorgers in dienst met de specialistische kennis omtrent het islamitisch afscheid.

Lees hier meer over de islamitische uitvaartverzekering van DELA en Lassurance, inclusief het antwoord op de meest gestelde vragen.

Zowel Yarden als Monuta zijn Nederlandse uitvaartondernemingen die zich ook richten op het organiseren van de islamitisch uitvaarten. Bij zowel Monuta als Yarden kan deze op basis van de tradities en rituelen van de islam uitgevoerd worden. In principe bestaat er dus de gelegenheid om de uitvaart op islamitische wijze uit te laten voeren. Het afsluiten van een islamitische uitvaartverzekering kan dan ook zeker voordelig zijn voor moslims. Er bestaat een vrije keuze voor het inschakelen van een islamitische uitvaartverzorger. Uiteraard is dit noodzakelijk om de uitvaart volgens de islam vorm te geven. Op deze manier hebben nabestaanden de gelegenheid om op een gepaste manier de laatste eer te bewijzen.

De islamitische uitvaartverzekering van Yarden

Yarden is een Nederlandse uitvaartonderneming waarmee ook een islamitisch uitvaart gerealiseerd kan worden. Bij Yarden kan deze op basis van de tradities en rituelen van de islam uitgevoerd worden. In principe bestaat er dus de gelegenheid om de uitvaart op islamitische wijze uit te laten voeren. Het afsluiten van een islamitische uitvaartverzekering kan dan ook zeker voordelig zijn voor moslims. Dit kun je bij Yarden doen door een kapitaalverzekering af te sluiten. Hierbij wordt er een geldbedrag uitgekeerd dat de familie zelf kan besteden. Vervolgens is er dus de vrije keuze voor het inschakelen van een islamitische uitvaartverzorger. Uiteraard is dit noodzakelijk om de uitvaart volgens de islam vorm te geven. Op deze manier hebben nabestaanden de gelegenheid om op een gepaste manier de laatste eer te bewijzen.

De islamitische uitvaartverzekering van Monuta 

Monuta is een Nederlandse uitvaartonderneming die zich ook richten op het organiseren van de islamitisch uitvaarten. Bij Monuta kan deze op basis van de tradities en rituelen van de islam uitgevoerd worden. In principe bestaat er dus de gelegenheid om de uitvaart op islamitische wijze uit te laten voeren. Het afsluiten van een islamitische uitvaartverzekering kan dan ook zeker voordelig zijn voor moslims. Er bestaat een vrije keuze voor het inschakelen van een islamitische uitvaartverzorger. Uiteraard is dit noodzakelijk om de uitvaart volgens de islam vorm te geven. Op deze manier hebben nabestaanden de gelegenheid om op een gepaste manier de laatste eer te bewijzen.

€ 4,50

per maand

Verzekerd bedrag:

€ 8.000,-


Op basis van een persoon van 18 jaar uit Amsterdam

€ 6,80

per maand

Verzekerd bedrag:

€ 6.371,-


Op basis van een persoon van 18 jaar uit Amsterdam

€ 6,65

per maand

Verzekerd bedrag:

€ 7.000-


Op basis van een persoon van 18 jaar uit Amsterdam

Verzekerd bedrag

€ 6.371,-

  € 8.750,-   

€ 10.750,-

Premie p/m (18 jr)

€ 4.50

€ 6,99

€ 9,09

Premie p/m (65 jr)

€ 21,18

€ 32,89

€ 42,73

Verzekerd bedrag

€ 5.000,-

€ 8.000,-

€ 11.000,-

Premie p/m (18 jr)

€ 4,78

€ 8,82

€ 8,83

Premie p/m (65 jr)

€ 28,80

€ 44,41

€ 60,03

Verzekerd  bedrag

€  7.000,-

€ 9.000,-

€ 11.000,-

Premie p/m (18 jr)

€  6,67

€  6,80

 € 10,97

Premie p/m (65 jr)

€ 28,02

€ 38,28

€ 48,54

Bovenstaande premies zijn berekend op basis van een persoon met een leeftijd van 18 jaar en woonplaats Amsterdam. Ondanks dat wij ons uiterste best doen om de informatie altijd actueel te houden kan het gebeuren dat een uitvaartverzekeraar wijzigingen doorvoert in de voorwaarden. Kijk op de website van de uitvaart-verzekeraar voor de meest actuele premies en voorwaarden vermeld. Voor vragen over voorwaarden of dienstverlening neemt u contact op met de desbetreffende verzekeraar. Uitvaartverzekering-vergelijken.org voorziet u enkel van objectieve informatie.

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.