Monuta Uitvaartverzekering

Monuta is in Nederland een van de meest bekende uitvaartorganisaties. Er is zowel een verzekerings- als een uitvaartverzorgingstak. Monuta heeft als doel het organiseren van uitvaarten die de nabestaanden de mogelijkheid geven met een goed gevoel afscheid te nemen van hun dierbaren. De organisatie is in het hele land actief en bezit begraafplaatsen, uitvaartcentra en crematoria. Het hoofdkantoor staat in Apeldoorn maar de organisatie is zelfs actief in Duitsland. Ook wordt er door Monuta veel belang aan een persoonlijke aanpak gehecht. Nabestaanden kunnen dan ook rekenen op goede en persoonlijke begeleiding. Monuta biedt verder ook nabestaandenzorg in de periode na de uitvaart.

Welke verzekeringen biedt Monuta?

In 2020 heeft Monuta een (ver)nieuw(d)e uitvaartverzekering gelanceerd. Met deze uitvaartverzekering staat Monuta dichterbij de klant en bieden aan de klant keuzevrijheid.

Belangrijke kenmerken aan de nieuwe Monuta Uitvaartverzekering natura zijn:

 • Levenslang verzekerd;
 • Afsluitleeftijd 18 t/m 74 jaar
 • Jaarlijkse update van de premie mogelijk o.b.v. rente. Bijvoorbeeld: als de rente stijgt, dan daalt de premie.

Voordelen en nadelen

Zoals u ziet biedt Monuta veel diensten en producten. Ook is er een relatief hoog bedrag om daaruit de aanvullende kosten te vergoeden. Voor sommige mensen kan het misschien een nadeel zijn dat de uitvaart door Monuta zelf moet worden verzorgd. Verder kan het door u vrij te besteden bedrag alleen aan uitvaartkosten worden uitgegeven. De bedragen die niet worden gebruikt, worden niet uitgekeerd.

Voordelen:
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Verzekering altijd tussentijds aan te passen
Gratis je uitvaartwensen vastleggen
Direct duidelijkheid over acceptatie
Landelijke dekking met 130 uitvaartcentra

Nadelen:
x Crematiekosten en grafkosten kunnen worden voldaan vanuit het vrij te besteden bedrag. Onder het dienstenpakket vallen alleen de diensten van de uitvaartverzorger.

Het verzekerde bedrag

Naast de hulp van de uitvaartverzorger (t.a.w. €2.000,-) is er een vrij te besteden bedrag te besteden voor persoonlijke wensen om de uitvaart vorm te geven. Er zijn dus geen vaste pakketten en diensten meer. U heeft naast het gereserveerde bedrag van €2.000,- voor de uitvaartverzorger volledige keuzevrijheid over het resterende bedrag. Het vrij te besteden bedrag kunt u zelf kiezen binnen een marge van €4.500,- en €13.000,-. Deze marge is er om ervoor te zorgen dat niemand zich onderverzekerd. Kinderen tot 18 jaar zijn bovendien gratis meeverzekerd.

Waarom kiezen voor een Monuta uitvaartverzekering?

Monuta helpt u ruim 100 jaar bij het realiseren van een afscheid met een goed gevoel en ontzorgt waardoor u zich meer kan richten op het verwerken van uw verlies en zich niet hoeft bezig te houden met de organisatie van de uitvaart. Er is een landelijke dekking waardoor er altijd een uitvaartverzorger in de buurt is. Alle uitvaartverzorgers van Monuta hebben bovendien een diploma. Monuta is in het bezit van het keurmerk uitvaartzorg en een hoge klanttevredenheid met een cijfer van 8.6.

Monuta uitvaartverzekering in het kort

 • U bent levenslang verzekerd;
 • Afsluitleeftijd 18 t/m 74 jaar;
 • Levenslange premiebetaling;
 • Jaarlijkse update van de premie mogelijk is mogelijk;
 • Totaal verzekerd bedrag minimaal € 6.500 en maximaal € 15.000;
  • € 2.000 is gereserveerd voor de uitvaartverzorger;
  • Vrij besteedbaar bedrag van minimaal € 4.500 en maximaal € 13.000;
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
Premie indexatie:
Vrije keuze: Gedeeltelijk
Kinderen: Tot 18 jaar gratis mee te verzekeren
Distributiekosten: Premie incl. distributiekosten
Premie betaalduur: Levenslang
Bedenktijd: 30 dagen dagen
Maximale leeftijd afsluiten 74 jaar
Ongevallendekking X
Inclusief rechtsbijstand X
Werelddekking

Je bent over de hele wereld verzekerd. Alleen bij verblijf in een land met een negatief reisadvies (anders dan in Nederland) is er geen dekking. Repatriëring kan vanuit vrij besteedbaar bedrag worden betaald, maar voor de meeste klanten is dit al verzekerd vanuit de reis- of zorgverzekering.

Premie berekenen & afsluiten


Contactgegevens

T: 0800 – 022 22 92 (Algemeen)
T: 0800 – 023 05 50 (Bij overlijden)

W: Contactformulier
W: Website
W: Mijn Monuta

Schumanpark 11, 7336 AM Apeldoorn

 

Bron: Monuta.nl