PC Uitvaartverzekering

PC Uitvaartverzekering

Al ruim 85 jaar is PC Uitvaart in Noordwest-Nederland de uitvaartspecialist. Tot 2018 had de organisatie zowel een verzekerings- als een uitvaartverzorgingstak. Vandaag de dag zijn de verzekeringen uitbesteed aan een andere organisatie: Ardanta. Wel kunt u, om uw uitvaart te financieren, nog altijd een deposito aanvragen bij PC Uitvaart. Hierdoor kan PC Uitvaart zich nu helemaal richten op de verzorgimg van een persoonlijke uitvaart. Deze organisatie is slechts actief in Noordwest-Nederland met begraafplaatsen, crematoria en uitvaartcentra in Amsterdam, Almere, Alphen aan den Rijn, Zaandam, Nieuw-Vennep, Hoorn en Purmerend.

Welke verzekeringen biedt PC Uitvaart?

De natura uitvaartverzekering

De natura uitvaartverzekering kon tot 2018 bij PC Uitvaart afgesloten worden. Daarmee kon de verzekeraar zelf een heel pakket van zowel diensten als producten voor de uitvaart verzorgen. De polis van mensen die deze verzekering vroeger hebben afgesloten is nog steeds geldig en wordt tegenwoordig beheerd door Ardanta.

De kapitaal uitvaartverzekering

PC Uitvaart zal u, voor het afsluiten van een uitvaartverzekering, verwijzen naar de (kapitaal) verzekering van Ardanta. Met de uitgekeerde gelden kunnen de nabestaanden de uitvaart helemaal door PC Uitvaart laten verzorgen. Op de site van Ardanta vindt u de specificaties van de kapitaal uitvaartverzekering.

Deposito

Er zijn twee depositorekeningen waarmee consumenten kunnen sparen voor de uitvaart: De Groei Deposito en de Top Deposito. Vanaf een inleg van 100 euro per maand kan een bedrag opgebouwd worden waarmee de nabestaanden de uitvaart kunnen financieren.

Voordelen en nadelen

Via Ardanta biedt PC Uitvaart een kapitaal uitvaartverzekering aan. Dit geeft de nabestaanden volledige keuzevrijheid bij het vormgeven van de uitvaart. Een nadeel kan zijn dat de kans bestaat dat het verzekeringsbedrag niet toereikend is om de uitvaart helemaal te betalen. Het is dan ook aan te raden om de kosten van uw uitvaartwensen te berekenen alvorens u een kapitaal uitvaartverzekering af te sluiten.

Voordelen

  • Flexibele premiebetaling en premielooptijd
  • Vrije keuze met betrekking tot de uitvaartverzorger
  • Gratis dekking van kinderen tot 18 jaar
  • Ongevallendekking met extra uitkering
  • Nazorg voor kinderen tot 18 jaar
  • Een brede leeftijdsgrens
  • Er zijn maar 2 vragen m.b.t. gezondheid

Nadelen

  • Premieopbouw is mogelijk lager dan uitkering
  • Het verzekerde bedrag kan niet genoeg zijn om de kosten te dekken
  • In de natura verzekering wordt de keuzevrijheid beperkt

Het verzekerde bedrag

Dit betreft maximaal 20.000 euro voor de kapitaalverzekeringen.

De premie

De premies van de uitvaartverzekeringen hangen o.a. af van de leeftijd en de verzekerde. Een gezond en jong persoon zal minder premie hoeven te betalen dan een ouder of ongezonder persoon. Een kapitaaluitvaartverzekering kost gemiddeld echter maar enkele euro’s per maand.
Bereken uw premie

Dekking van de verzekeringen

Zoals aangegeven wordt via Ardanta door PC Uitvaart een kapitaal uitvaartverzekering aangeboden. Het uitgekeerde bedrag mag, na het overlijden, vrij besteed worden aan de kosten van de uitvaart en zaken die hiermee verband houden.

Eigenschappen van verzekeringen

Voor een goede vergelijking tussen de uitvaartverzekeraars staan hier enkele eigenschappen van Ardanta weergegeven. Opvallende kenmerken zijn onder andere het gratis mee kunnen verzekeren van kinderen, de jaarlijkse indexatie, en de grote flexibiliteit bij het kiezen van de premielooptijd/betaaltermijnen.

Premie indexatie: 
Vrije keuze:  (afhankelijk van soort verzekering)
Kinderen: Tot 18 jaar gratis mee te verzekeren
Distributiekosten: Premie incl. € 63,- distributiekosten
Premie betaalduur: Tot 80 jaar of 30 jaar lang
Bedenktijd: 14 dagen
Maximale leeftijd afsluiten 75 jaar
Ongevallendekking  
Werelddekking  

Verzekering berekenen & afsluiten


Contactgegevens

T: 020 580 5080 (Algemeen)
T: 0800 5080 (Bij overlijden)

E: [email protected]
W: pc.nl

Kabelweg 22, 1014 BB Amsterdam

 

Bronen: PC.nl Ardanta.nl