Yarden Uitvaartverzekering

Yarden uitvaartverzekering

Yarden heeft in Nederland ongeveer één miljoen verzekeringsnemers en is daarmee een van de grootste uitvaartorganisaties van Nederland. Al 100 jaar is Yarden de nabestaanden tot dienst bij het verzorgen van de uitvaart. Behalve dit verzekeren en het verrichten van de organisatie van uitvaarten, geeft de organisatie voorlichting en worden er diverse activiteiten uitgevoerd met als doel het overlijden meer uit de taboesfeer te halen. Het streven van Yarden is om voor iedereen een persoonlijk afscheid mogelijk te maken, dus niet afhankelijk van het budget dat men heeft. Om na een overlijden voor nabestaanden het eigen leven weer op te kunnen pakken is een goed afscheid noodzakelijk. Eind 2019 is bekend geworden dat uitvaartverzekeraar Dela verzekeraar Yarden zal gaan overnemen.

Welke verzekeringen biedt Yarden?

U kunt kiezen uit de volgende verzekeringsvormen: de natura uitvaartverzekering, de kapitaal uitvaartverzekering of de combinatie uitvaartverzekering.

De natura uitvaartverzekering

De verzekerde kan zelf de waarde van de natura uitvaartverzekering bepalen. Deze kan kiezen uit een pakket van diensten/producten met een waarde van € 5.000, € 8.000, € 11.000 maar ook kan men zelf een bedrag bepalen. Bij de keuze voor een van de uitvaartverzorgers van Yarden ontvangt men 10% extra budget. Er is volledige vrijheid bij de keuze van de uitvaartverzorger.

De kapitaal uitvaartverzekering

De nabestaanden van de verzekerde krijgen, na het overlijden, het verzekeringsbedrag dat de verzekerde heeft gekozen, uitgekeerd. Bij de kapitaal uitvaartverzekering kan gekozen worden tussen verzekerde bedragen van: € 5.000, € 8.000, € 11.000. Er kan ook zelf een bedrag gekozen worden. De nabestaanden mogen het bedrag helemaal naar eigen inzicht besteden. Wanneer gekozen wordt voor een van de uitvaartverzorgers van Yarden, ontvangt men 10% extra budget.

De combinatie uitvaartverzekering

Deze bestaat zowel uit een vergoeding in diensten/producten en daarnaast een aanvullend geldbedrag. Deze uitvaartverzekering kunt u afsluiten voor € 5.000,    € 8.000, € 11.000 of u kunt zelf een bedrag kiezen. Ook mag u zelf beslissen welk gedeelte van het geldbedrag u wenst te gebruiken voor producten/diensten.

Voordelen en nadelen

Deze verzekeringen kennen veel vrijheid m.b.t. het maken van keuzes. Dat is natuurlijk een voordeel. Een voorbeeld hiervan is dat de nabestaanden de keuze hebben om een van Yarden’s uitvaartverzorger of dat zij voor een verzorger kiezen. In het eerste geval worden ze door Yarden beloond. Indien zij voor een andere verzorger kiezen worden ze echter niet financieel gekort. Andere keuzevrijheid is er bijvoorbeeld bij de keuze van de looptijd (zelf te bepalen) en m.b.t. indexering.

Voordelen

  • Veel keuzevrijheid
  • Veel flexibiliteit
  • In geval van terminale ziekte een voorschotuitkering
  • (Gratis) kinderen tot 21 jaar meeverzekeren
  • Mogelijkheid tot indexatie
  • Bij Yarden Uitvaartzorg 10% extra budget

Nadelen

  • Niet altijd volledige dekking van kosten uitvaart
  • Geen uitkering van niet-gebruik verzekeringsgeld

Het verzekerde bedrag

Er kan een uitvaartverzekering afgesloten worden voor € 5.000, € 8.000, € 11.000 of voor een door u zelf te bepalen bedrag. Gemiddeld kost een uitvaart € 8.000. Bereken met de uitvaartcalculator hoe hoog uw eigen uitvaartkosten zijn. Zo weet u dat uw gekozen verzekering uw uitvaart helemaal vergoedt.

De premie

Bij Yarden ligt de premie van een uitvaartverzekering (of door veel mensen ook wel een ‘begrafenisverzekering’ genoemd) met een waarde van € 8.000 op ongeveer € 10 euro per maand. Uiteraard is de precieze premie voor uw situatie afhankelijk van onder andere uw leeftijd op het moment dat u de verzekering afsluit. Ook de staat van uw gezondheid en de waarde van de verzekering zijn van invloed. Verder speelt de looptijd een rol bij het bepalen van de hoogte van uw premie. Behalve de premie betaalt u € 59 aan distributiekosten. Deze worden verwerkt in de premie. U betaalt deze dus over de gehele looptijd van de premiebetaling.

Dekking van de verzekeringen

Er bestaat volledige keuzevrijheid bij de kapitaalverzekering van Yarden voor de nabestaanden. Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt bij overlijden een geldbedrag aan de erfgenamen uitgekeerd en hebben zij de vrijheid om te bepalen waar zij het geld aan willen uitgeven. De natura uitvaartverzekering keert geen geld uit aan nabestaanden. Bij deze verzekeringsvorm kan het verzekerde bedrag voor uitvaart-gerelateerde zaken worden aangewend. Ook kunnen de nabestaanden nota’s indienen bij de verzekeraar.

Eigenschappen van de verzekeringen

Premie indexatie:    Optie
Vrije keuze:    Afhankelijk van gekozen verzekering
Kinderen: Tot 21 jaar gratis mee te verzekeren
Distributiekosten: € 59 distributiekosten
Premie betaalduur: Looptijd tot 65 of 85 jaar | 10, 20, 30 jaar
Bedenktijd: 30 dagen
Maximale leeftijd afsluiten 74 jaar
Flexibel verzekeringsbedrag
Flexibele premielooptijd
Volledige keuzevrijheid
10% extra budget bij Yarden Uitvaartzorg

Verzekering berekenen & afsluiten


Contactgegevens

T: 0800 1292 (Algemeen)
T: 0800 8192 (Bij overlijden)
T: 06 8365 4368 (Whatsapp)

E: [email protected]
W: Yarden.nl

Transistorstraat 10, 1322 CE Almere

 

Bron: Yarden.nl